Vraag: Ik zag dat de hoekplanken van mijn huis beginnen te rotten. (De verf daar begint af te schilferen.) Kan ik zien of een bepaalde plek echt verrot is? Eigenlijk is de test op rot heel eenvoudig. Vaak vermoeden mensen dat ze houtrot hebben als ze alleen vochtig hout hebben.

 

HOE KAN IK TESTEN OP HOUTROT?

Als het gebied nat maar niet zacht is, is het niet nodig om iets te vervangen. Doe er echter alles aan om erachter te komen waar het vocht vandaan komt! Voorkom dat het gebied natter wordt.

Echt, de beste manier om een gebied op rot te testen, is door er gewoon in te prikken. Verrot hout voelt zacht aan. Gebruik een scherp voorwerp, zoals een schroevendraaier of een priem, om het gebied te testen. Als de punt van het gereedschap minder dan 1/3 cm zakt, is het hout waarschijnlijk nog niet verrot.

 

 

OVERMATIG VOCHT VERSNELT HOUTROT

Er zijn een paar typische bronnen voor overmatig vocht op de buitenbekleding.

1. Een dakgoot voert het water niet goed af.

Meestal lopen dakgoten over omdat ze vol met bladeren zitten en schoongemaakt moeten worden. Andere keren trekt de goot weg van de boorden en valt er water achter. Controleer de dakgoot boven uw probleemgebied. Zorg ervoor dat het water verwijdert zoals het hoort.

2. Er kan water opspatten vanaf de grond.

Dit is de typische oorzaak van vochtige hoekplanken. Regen valt van het dak, kaatst op van een hard oppervlak en maakt het hout nat.

Om dit op te lossen, legt u aggregaat drainagemateriaal neer, zoals mulch of steen. Het water zal niet zo veel breken. U kunt ook een aluminium omleider op het dak boven dit gebied toevoegen om het water af te voeren.

DE CONCLUSIE

Verminder eerst de hoeveelheid water die de probleemplek raakt. Ten tweede, laat het uitdrogen. Ten derde, bescherm door het goed te breeuwen en te schilderen.